15 juni 2024

Populaire auto apps

In Nederland alleen rijden er nu 8 miljoen auto’s rond! Men is dus constant in beweging en dat kan voor de nodige problemen zorgen. Denk maar aan een oneindige file op de snelweg of verdwalen in een onbekende stad. Speciaal voor dit soort zaken zijn er een aantal handige auto apps ontwikkeld. De 3 populairste zetten we hier voor je op een rij.

Google Maps

Google Maps is waarschijnlijk 1 van de meest bekende apps in de gehele wereld! Deze app is het meest uitgebreide als het aankomt op reizen met de auto, openbaar vervoer, de fiets of zelfs te voet. Je route plannen, je bestemming op straatniveau zien en sinds kort een omgeving offline opslaan, het kan allemaal met Google Maps. Ben je online, dan krijg je meer functies zoals informatie over files en ongelukken, reviews en openingstijden van restaurants, winkels, enz. Met Google Maps kan je moeilijk verdwalen, dus een onmisbare app voor wanneer je met de auto reist.

Fuelio

Met een auto komen er een aantal kosten bij en in deze duur tijd wil je natuurlijk goed bijhouden waar je geld precies naartoe gaat. Geef je misschien teveel uit aan onderhoud of verbrand de auto veels te veel benzene? Dit alles is bij te houden met de Fuelio app. Tankbeurten, APK keuringen, onderhoud, enz. Naderhand krijg je een mooi overzicht van alle cijfers, zodat je gelijk kan zien of de uitgave aan je auto meer is geweest, waaraan het precies is gegaan en of het eventueel goedkoper kan. Handig aan deze app is dat je ook reminders kan zetten voor bijvoorbeeld keuring, checken van de bandenspanning of verversen van olie. Fuelio is gratis.

MAXS

De maximum snelheid overschrijven, het gebeurd weleens. Maar heb je pech, dan staat er juist op dat moment een agent langs de weg te flitsen en heb je binnen korte tijd een fikse boete op je naam staan! MAXS is een app die je gelijk laat zien op welke snelheid je op dat moment rijdt en wat de maximal toegestane snelheid voor dat gebied is. De app geeft je ook een indicatie van de boete die je kan krijgen, mocht je geflitst worden. Genoeg motivatie om die snelheidsmeter terug te brengen naar beneden en een hele populaire auto app in Nederland.

Tot slot

Apps zijn al een hele tijd populair vanwege de vele voordelen die ze bieden. Om nu ook met je auto zo veilig en voordelig mogelijk te reizen, is het aangeraden een van de populaire auto apps uit onze lijst te gebruiken.