12 juli 2024

Houd contact met je opa en oma dankzij beeldbellen voor ouderen met Kwebbel

Het is eigenlijk raar dat we ondanks alle nieuwe technieken die communiceren zoveel makkelijker maken, toch te maken hebben met heel veel eenzame mensen. Nieuwe technieken hebben vaak een keerzijde en met de techniek van de smartphones en tablets is het zo dat juist ouderen buiten de boot vallen. Het versturen van een berichtje is voor jongeren een tweede natuur. Daar zijn ze net zo bekend mee als tanden poetsen, veters strikken of snoep eten. Ze groeien er mee op en het ze weten niet beter dan dat de technieken van appen, chatten en beeldbellen er altijd geweest zijn. De ouderen die zijn opgeroeid in de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw, die hebben die affiniteit niet. Voor hen is het versturen van een appje een hele complexe aangelegenheid. Typen is iets wat kinderen nu van jongs af aan leren, maar ouderen hebben het merendeel van hun leven gewoon geschreven. Typen op de computer is dan al iets heel nieuws waar ze flink aan moeten wennen, maar typen op een kleine telefoon is nog veel lastiger. Maar het is vooral ook de hoeveelheid dingen die ze moeten leren. Een ouder brein verwerkt die nieuwe informatie niet meer zo snel. Daar komt bij dat die technieken ook in een rap tempo door ontwikkelen. Ouderen vinden he lastig om dat bij te houden en dat is jammer, want die nieuwe technieken maken het juist zo makkelijk om contact te houden met onze ouderen. Opa en oma hoeven niet meer altijd bezocht te worden, want je kunt ook met ze beeldbellen. Gelukkig is er Kwebbel. Deze tablet maakt het mogelijk om beeldbellen voor ouderen toegankelijk te maken. Door het bedienen van de software zo basic mogelijk te houden, is beeldbellen voor ouderen net zo makkelijk als voor jongeren. Het interface van Kwebbel is mooi groot en het aantal knoppen is beperkt. Typen is sowieso niet nodig en zo wordt beeldbellen voor ouderen dus een stuk eenvoudiger. Daardoor kun je het contact met je ouders of je opa en oma een stuk makkelijker onderhouden. Natuurlijk is het leuk om langs te komen en elkaar in levenden lijve te zien. Maar vaak zie je dat (klein)kinderen ver weg wonen en weinig tijd hebben. Als je dan beperkt bent tot die fysieke contact momentjes, dan komt het er vaak niet van. Met beeldbellen voor ouderen van Kwebbel kun je wekelijks even contact hebben. Je kunt tijdens je vakantie even een belletje doen naar je grootouders, zodat zij ook betrokken blijven bij wat je allemaal doet in je leven. 

Maak gebruik van Kwebbel voor beeldbellen ouderen

Als je het contact met je (groot)ouders niet wilt laten verwateren, dan kun je gebruik maken van kwebbel. Althans, je (groot)ouders kunnen daar gebruik van maken, maar als je communiceert met je (groot)ouders, dan zit je zelf ook in de omgeving van Kwebbel. Beeldbellen voor ouderen wordt dan niet meer iets waar zij tegenop kijken of wat ze niet doen omdat ze het te moeilijk vinden. 

Kijk op kwebbel.nl voor de mogelijkheden

Mocht je meer willen weten over beeldbellen voor ouderen, dan kun je altijd even een kijkje nemen op de website van kwebbel.nl. Je kunt in ieder geval profiteren van: 

  • Groot en helder scherm
  • Werkt op elke wifi
  • Kraakhelder geluid Lees meer…