19 mei 2024

3 aandachtspunten bij een smartphonehoesje kopen

Smartphonehoesjes zijn er in allerlei soorten en maten. Dit maakt het er niet makkelijker op om er eentje te vinden. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kies je mogelijk lukraak een hoesje uit. Als je deze aanpak hanteert, krijg je mogelijk snel spijt van jouw aankoop. Wij helpen jou graag om dit te voorkomen. Daarom zetten we hier 3 aandachtspunten bij een smartphonehoesje kopen op een rijtje.


1. Afmetingen


De ene smartphone is groter dan de andere. Daarom hebben smartphonehoesjes verschillende afmetingen. Dit brengt ons direct bij een eerste aandachtspunt. Je moet namelijk naar de maat van een smartphonehoesje kijken voordat je er eentje koopt. Heb je een iPhone Xs? Koop dan geen iPhone SE hoesje. Ondanks dat dit hoesje ook bedoeld is voor een iPhone, past hij niet om de iPhone Xs. Wil je voorkomen dat je het verkeerde hoesje koopt? Filter dan op het model van jouw telefoon. In dat geval krijg je alleen maar smartphonehoesjes te zien die specifiek bedoeld zijn voor het toestel dat jij bezit. 


2. Soort hoesje


Als je de juiste afmetingen achterhaald hebt, ben je er nog niet. Voor iedere smartphone zijn er namelijk verschillende soorten smartphone hoesjes. Voordat je begint aan jouw zoektocht is het handig om te weten wat de mogelijkheden zijn. Daarom zetten wij ze hier kort op een rijtje.

– Bumper
Siliconen hoesje dat om de onderkant,  bovenkant en zijkanten van jouw smartphone zit. Doordat de bumper een redelijke dikte heeft, beschermt hij de voor- en achterkant van een telefoon eveneens als je hem laat vallen op een vlakke ondergrond.
– Backcover
Zit niet alleen om de bovenkant, onderkant en zijkanten van jouw smartphone, maar ook om de achterkant. Hierdoor beschermt hij beter dan een bumper. Doordat de rand van een backcover hoger is dan het scherm, beschermt dit hoesje ook de voorkant van jouw smartphone.
– Bookcase/flipcase
Naast een bumper en backcover kun je ook voor een bookcase of flipcase kiezen. Grote voordeel van deze hoesjes is dat ze 360 graden bescherming bieden. Het scherm wordt namelijk ook bedenkt. Een bookcase open je als een boek, een flipcase open je naar boven of beneden. Deze hoesjes zijn vaak voorzien van een drukknoop- of magneetsluiting.


3. Materiaal 


Wie een blik werpt op Samsung Galaxy S21 Plus hoesjes ziet snel genoeg dat ze gemaakt worden van verschillende materialen. Daarom is dit ook een belangrijk aandachtspunt bij het kopen van een smartphonehoesje. Wie voor een bumper kiest, komt waarschijnlijk bij een siliconen hoesje uit. Valt jouw keuze op een backcover? Dan kun je uit verschillende materialen kiezen. Deze hoesjes worden namelijk gemaakt van zowel hard als zacht kunststof. Een bookcase en flipcase zijn meestal van leer. Ze worden niet altijd van echt leer gemaakt, want er zijn ook genoeg smartphonehoesjes van kunstleer.